magnusstrandberg.se

magnusstrandberg.se

magnussstrandberg.se

magnus
strandberg.se

Sökmotoroptimering, SEO

Olika tekniker för sökmotoroptimering och att synas på Google

sökmotoroptimering i borås och Göteborg

Hur ska man använda White-Hat SEO och ska jag använda Blck-Hat tekniker?

Vad är sökmotoroptimering för något - egentligen?
Hur kan jag och mitt företag synas bättre på google och andra sökmotorer?

seo, sökmotoroptimering. Att synas på google med de rätta metoderna utan att bli straffad. sökmotoroptimering borås, sökmotoroptimering göteborg. seo borås, seo göteborg

Dela den här artikeln om sökmotoroptimering med dina vänner och kollegor

Sökmotoroptimering är översatt från engelskans SEO (Search Engine Optimization) och handlar kort och gott om hur du bäst skapar, optimerar och underhåller din/dina webbsidor så att Google och andra sökmotoroer vet vad din webbsida handlar om. Det kan lite enklare beskrivas med att du skriver för webben.

Men precis som med allting annat så finns det massor med olika sätt man kan göra sökmotoroptimering på och det finns mängder av olika tekniker för att göra det.
SEO, eller sökmotoroptimering, kan man dela upp i vad man kallar för "Black Hat SEO" och "White Hat SEO".

"Black Hat SEO" är en teknik som används av personer och företag med enda syfte att snabbt komma upp på första platser med enda syfte att tjäna snabba pengar. Black Hat SEO är en teknik och samlingsbegrepp som kommer innebära, med stor sannolikhet, att din sida blir bannlyst från sökmotorerna som t ex Google. Black Hat SEO är alltså något som du inte bör ägna dig åt om du är seriös.

White Hat SEO är i motsats till Black Hat SEO något som syftar till mer hållbar och mer långsiktig sökmotoroptimering för din webbsida. Kalla det den "goda sidans sökmotoroptimering" om du vill - det blir lättare att förstå det hela då.

Sökmotorer och företagen bakom sökmotorerna vill att, i allmänhet, sökresultaten ska vara så exakta och så relevanta som möjligt för den som söker. En ägare till en webplats däremot vill ju ha relevanta och intressanta besökare till sin sida.
Det är viktigare att rikta in sig på den målgrupp man riktar sig till eller som man tror är intresserade av det innehåll man vill skapa på sin webbsida.

Sökmotoroptimering, seo, är det bästa sättet för Dig att marknadsföra dig på. Det enkla svaret till det är att du syns när kunden eller besökaren till din webplats själv vill det - och när kunder själv vill det så är ju dörren öppen för dig att få fram ditt budskap, eller hur?

Investera i sökmotoroptimering, seo och gör det med hjälp av mig.

Metoder för sökmotoroptimering

Det finns som sagt olika metoder och tekniker för att göra sökmotoroptimering. Dessa metoder har också olika syften och inriktningar med olika resultat som mål för seo-arbetet.
Vanligtvis delar man upp dem här olika teknikerna och metoderna i on-page och off-page seo.

1. On-page seo - är sådant arbete som du gör som är direkt kopplat till din websida. Det kan t ex handla om:

 • att publicera relevant innehåll som är till nytta för dem som sökt den aktuella sökfrasen.
 • att få med viktiga och relevanta nyckelord och sökfraser högt upp på sidan
 • att skriva rubriker på rätt sätt med rätt taggar och att inkludera sin sökfras och sina nyckelord i rubrikerna
 • att använda unik text i title-taggen på varje undersida på din webplats och att även se till så att den texten stämmer överens med texter i rubriker (framförallt h1:an) och med den text som används som brödtext och som länkar internt på websidan
 • om du använder bilder ska du se till så nyckelorden och sökfrasen skrivs ut i text
 • använd så kallad semantisk kodning och struktur på din websida så du förenklar för sökmotorer att förstå varje uniks sidas innehåll.
 • kom ihåg att länka internt med hjälp av dina sökord/sökfraser (så kallad ankartext) så förstår sökmotorerna
Läs mer om on-page seo här

2. Off-page seo är sådant arbete som du gör som är kopplat till länkar till din webssida. Det kan t ex handla om:

 • att få andra weblatser att länka till din websida. Tänk på att vilka sidor som länkar till din spelar stor roll
 • att ankartext som används i länkarna är relevanta och intressanta med hänvisning till websidans innnehåll, målgrupp och på de sökord och sökfraser man riktar in sig på
 • att publicera och lägga upp din websida på sidor som t ex youtube, google, reddit med flera för att öka indexeringen genom vad man kallar för "social bookmarks"
 • att köpa länkar och utrymme på t ex bloggar. Tänk på vilka länkar du köper
 • lägg till länkar och annan information i signaturer på olika forum, e-post signatur och liknande
 • använda sig av så kallade satellit-sidor. Satellit-sidor är webbsidor som har till uppgift att driva trafik och locka besökare till din målsida. Det viktigaste för en satellit sida är troligen domännamnet. Utöver domännmanet så är länkar det viktigaste för en satellit-sida
Läs mer om off-page seo här

Läs mer om vad jag kan hjälpa er med.

Jag hjälper företag och organisationer (även privatpersoner) i Borås och Göteborg med sökmotoroptimering och säljande, informativa och berättande texter och innehåll för er digitala marknadsföring.
Läs mer om mina tjänster här.

Om magnus strandberg

Jag gillar den digitala närvaron och den digitala världen. Därför vill ajg hjälpa och bistå med det jag kan inom seo, sökmotoroptimering och att synar i sökresultaten i Google. Syns bättre och på rätt sätt på Google med effektiv seo, sökmotoroptimering.

Det här lägger jag helst min tid på (ja, det är mer än 100%):

DESIGN - 90%

60% Complete

UTVECKLING - 60%

60% Complete

CONTENT OCH SKRIBENT - 75%

60% Complete

SEO, SÖKMOTOROPTIMERING - 95%

60% Complete

Jag är en webdesigner, webutvecklare, skribent och content writer i Borås och Göteborg. Jag kan också SEO - sökmotoroptimering. Men det har du säkert redan märkt eftersom Du troligen har sökt efter t ex webdesigner, ny hemsida, webbsida eller skribent eller något liknande på google och sfått syn på mig och min webbsida i sökresultatet på din sökning. Läs mer om seo och sökmotoroptimering här.

Jag kan seo - sökmotoroptimering. Men jag kallar mig inte för "seo-expert" som så många andra gör. Faktum är att jag tycker du ska vara lite vaksam när någon kallar sig för seo-expert. sök på t ex sökmotoroptimering borås - kommer personen eller företaget upp i sökresultatet? Bra, men vilken placering får personen eller företaget? Det visar om personen är expert eller inte. Jag vet att jag kan en hel del om seo och sökmotoroptimering och därför erbjuder jag dig/er mina tjänster inom det. Så enkelt är det.

kontakta mig

Sökmotoroptimering Borås, göteborg. Kontakt magnus strandberg när ni är i behov av en mer närvarande partner för er digitala marknadsföring och seo, sökmotoroptimering.

Kontakta mig när ni behöver hjälp med att synas bättre på google och andra sökmotorer. Vill du ha en högre placering i sökresultat på google - anlita mig, jag kan sökmotoroptimering.
Med mig får Ni en mer personlig och mer närvarande partner i erat digitala arbete. Oavsett om ni vill ha en ny websida, hjälp med er websida, behöver få texter skrivna eller vill ha riktigt och proffesionell hjälp med att synas på sökmotorer - sökmotoroptimering.
Magnus Strandberg - sökmotoroptimering i Borås och i Göteborg.

Ring mig på

+46739 65 12 00

Maila till mig:

magnus(at)magnusstrandberg.se

Ser fram emot att få höra från just Dig och även presentera närmare vad jag kan hjälpa Er med!