SEO Norrtälje

Sökmotoroptimering Norrtälje riktar sig som du säkert förstår till området runt just Norrtälje. Oavsett om ni har fysisk verksamhet där eller bara inriktar er mot kunder där så hjälper jag er med SEO.

Vad är SEO Norrtälje?

Det är ett begrepp som egentligen faller under vad man kallar för lokal SEO.

Det är alltså en anpassning till den lokala platsen för sidan som man vill ska synas högt på sökningar som är relevanta för just den sidan. Svårt? Nej då, jag förklarar.

Tänk att du t ex har en cykelaffär i Norrtälje där du säljer alla möjliga sorters cyklar och tillbehör till dina kunder. När dessa personer söker efter t ex cykel Norrtälje så vill du ju såklart synas så högt du kan i det organiska sökresultatet med din hemsida. Lite förenklat så är det lokal SEO.

Det gäller alltså att identifiera vilka sökningar som din målgrupp lokalt på olika platser gör när dem letar efter produkter eller tjänster som Du säljer och erbjuder. På så sätt blir du också attraktiv för Google att visa i sökresultaten.

Hur gör jag då för att synas på Google i Norrtälje?

Det första du ska göra för att synas högt med hjälp av SEO Norrtälje är att klura ut vilka sökningar som din målgrupp i Norrtälje utför. Det gör du genom en så kallad sökordsanalys. Den syftar till att ge dig tillräckligt med information om olika sökord och sökfraser kopplat till din verksamhet, dina produkter och dina tjänster.

Med denna information så kan du relativt enkelt ta beslut om vilka sökord och sökfraser som är aktuella för dig/er.När du har gjort din sökordsanalys och bestämt dig för de olika sökorden så ska du nu skapa innehållet till dessa. Driver du en e-handel (eller för den delen har din hemsida som ett skyltfönster för din fysiska butik) så ska du jobba med kategorisidor, produktsidorna och även det jag kallar för informationssidorna för Norrtälje.

Men det gäller att ditt innehåll faktiskt tillför något och svarar på i alla fall en av de olika frågorna som den som söker kan tänkas ha. Det handlar om att du ska optimera din titel på de olika sidorna, huvudrubrikerna och underrubrikerna, bilderna, de tekniska aspekterna i bakgrunden och framförallt då den löpande texten – brödtexten.

När du har skapat det innehållet så har du också skapat möjligheter för att just synas högt upp för de intressanta sökorden.

Driver du företag i Stockholm? – Då ska du läsa mer om SEO Stockholm.

Du kan även läsa mer om SEO hos Wikipedia.