SEO Analys

En analys av er hemsida ger er nya insikter och möjligheter till ökad trafik. Jag anser att man bör göra en audit/analys av sin site 3-4 gånger per år.

Med en seo analys får ni bland annat:

Insikt om vilka som länkar till er
Förståelse för vilken rankingutveckling ni har haft
Kunskap om hur bra rent tekniskt er hemsida presterar
Nya sökord genom en sökordsanalys
Insikt om vad er målgrupp är intresserade av

Låt mig få hjälpa er att ta ytterligare steg i er utveckling online med hjälp av en seo analys.

Varför ska du investera i en seo-analys?

Med hjälp av en djupgående seo analys får du insikter som kommer ge dig nya möjligheter med din marknadsföring online.

En djupgående analys av er hemsida är kanske den viktigaste investeringen du gör under året. Den ger dig insikter om hur du ytterligare kan förbättra och utveckla er hemsida och den organiska synligheten på Google.

Jag anser att ni ska göra en seo analys minst 1 gång på 12 månader. Beroende på vilken typ av hemsida ni har och inom vilken bransch ni verkar så är det troligen också aktuellt med att göra en analys mer kontinuerligt än så.

En analys av er hemsida består av flea olika delar och varje del är lika viktig. Därför behöver ni få rätt hjälp och coachning vid analysarbetet.

Att göra en så kallad seo-analys innebär att man ser över och granskar sin hemsida med syfte att se till så den är optimerad på bästa möjliga sätt för att kunna ha möjlighet att ranka bra i olika sökresultat. Det gör man genom att titta på en mängd olika parametrar. Lite styvt kan man dela upp analysen i två övergripande delar - en teknisk del och en del somhandlar om innehållet.

Olika delar som ingår i en seo analys

Teknisk analys

Är hemsidan indexerad på rätt sätt? Hur snabb är laddningstiden för de olika sidorna på hemsidan? Har ni alla meta-taggar inlagda på ett korrekt sätt? Har ni installerat en sitemap? Hur är bilderna? Har ni konfigurerat eran htaccess-fil ordentligt och är servern ni har hemsidan på snabb nog?

Det där är bara några frågor som man ska ställa sig. Totalt sett så omfattar en teknisk analys av mig inte mindre än 30 olika parametrar som jag tittar på. Det gör att din hemsida får grymt bra förutsättingar vad gäller dem tekniska bitarna.

Content analys

En content analys gör man för att se vad er aktuella (eller tänkta) målgrupp söker på. Man tittar även på hur dem söker och när dem söker.

Allt det sammantaget ger en bred, samlad och informativ bild av vilken typ av content som är intressant för er del.

Man ska även vara medveten om olika söktrender, sökvolymer och annat som påverkar. Dessa är fluktuerande, det vill säga att dem förändras över tid av olika anledningar.

Det tittar jag på när jag gör en content analys.

Onpage analys

En onpage analys innebär att man tittar på olika saker på utvalda sidor på hemsidan. För vissa siter tittar man på samtliga sidor.

Man tittar bland annat på om hemsidan följer Googles riktlinjer och om man lyckas möta dem som söker och deras intentioner med sin sökning. Det vill säga om man har innehåll på sidan som motsvarar det man frågar efter.

Jag hjälper er gärna med en onpage analys av olika sidor på er hemsida utan att vara onödigt dyr.

Konkurrensanalys

Det här innebär att man tittar på era konkurrenter,omvärlden och förändringar inom er bransch och näringslivet som kan tänkas påverka.

Eftersom jag anser att SEO är affärsutveckling så är det här en punkt som är viktig i mina ögon. Hur står jni er mot era konkurrenter? Vilka ytterligare områden kan ni satsa på? Vad händer i omvärlden?

Länkanalys, offpage analys

Här handlar det till stor del om att göra en länkanalys av er hemsida. En länkanalys kollar bland annat på vilka som länkar till er hemsida och vilka sidor på er site, hur ser era internlänkar ut och hur länkar ni ut från er hemsida.

När man pratar om länkar 2020 så ska man vara medveten om att köpa länkar i för stor utsträckning inte ger er något bra resultat över tid. Idag handlar det mer om att få länkar som är relevanta för er hemsida. Man pratar mycket om outreach seo och att bygga mer samarbeten som ger värde över tid.

Hör du uttrycket organiska länkar av en seo byrå så fråga grundligt vad dem menar med det. Att bara jobba med organiska länkar innebär att man inte gör något arbete alls för att få länkar - man skapar innehåll via SEO som man hoppas på ska ranka bra på Google för att på så sätt få personer att länka till sin hemsida. Det är inte många som lyckas med det på ett bra sätt

Istället ska man arbeta med att få andra sidor att skriva om er verksamhet, produkt eller tjänst för att på så sätt få länkar. Det är en bättre strategi som ger er länkar som hjälper er hemsidas ranking.

Sugen på en SEO-analys/audit?

Jag utför gärna en audit åt er.
Låt mig få ge er lite nya insikter och idéer över ett telefonsamtal - hör av er på: 033 - 799 14 70

Sökmotoroptimering